Congres Voedselbanken Nederland: ‘Een vuist tegen voedselarmoede’

In de ‘week van de voedselbanken’ organiseerde Voedselbanken Nederland (VBN) gisteren een speciaal congres met als thema ‘Een vuist tegen voedselarmoede’.

Centraal stond het versterken van de samenwerking met de partners van VBN. De impact van het werk van voedselbanken reikt veel verder dan alleen het verstrekken van voedsel. Er is veel waardering voor het werk dat voedselbanken doen. Maar er is ook een keerzijde. Nog steeds weten veel mensen de weg naar de lokale voedselbank niet te vinden. Zij kunnen, durven, willen of mogen zich niet melden. Ook daarover ging het congres: hoe kunnen we deze mensen (beter) bereiken en (beter) aanspreken.

Meer dan ooit is het noodzakelijk om samen met onze lokale partners deze belemmeringen op te ruimen. Op die manier maken we samen een vuist tegen voedselarmoede.

2 van onze bestuursleden waren aanwezig in Utrecht en gingen met nieuwe inzichten en ideeën ’s avonds weer richting IJmond. We kijken uit naar de uitkomsten van het pilotproject ‘Onder de radar’ en hopen in de toekomst dat de resultaten hiervan ook óns gaan helpen meer mensen te kunnen overtuigen dat we hén graag helpen, in een periode in hun leven dat dat tijdelijk even nodig is.

#weekvandevoedselbanken #eenvuisttegenvoedselarmoede #helponshelpen #voedselarmoede